De eerste landing op de maan maakte heel veel indruk op mij als kind. Later leerde ik dat Amerika deze primeur had, omdat President Kennedy jaren daarvoor verschillende wetenschappen had opgeroepen hun kennis te delen.

De High Tech Campus in Eindhoven is ook zo’n plek waar wetenschappelijke disciplines elkaar opzoeken en versterken. Nergens ter wereld worden zoveel octrooien per dag aangevraagd als hier. Daar wil ik iets mee doen. Mensen bewust maken van het feit hoe speciaal dat eigenlijk is.

‘One Step’ bestaat uit twee gigantische benen aan de rand van de vijver, die langzaam van voren naar achteren bewegen. Wanneer een octrooi wordt aangevraagd, gaat het voorste been helemaal naar voren en raakt de teen het water aan. De ringen die hierdoor in het water ontstaan, staan symbool voor de geboorte van een octrooi dat de wereld ingaat en het leven van ons allen zal gaan beïnvloeden. De naam verwijst naar de legendarische woorden van astronaut Armstrong: ‘That’s one small step for a man, one giant leap for mankind’.

Mijn droom is om het object ‘One Step’ op de High Tech Campus te plaatsen. Dit wil ik samen met technici, studenten en mensen uit het bedrijfsleven realiseren.

Ik heb een droom (korte vimeo over de achtergrond en het doel van het project.

‹ overzicht werk