Als klein kind was ik al gefascineerd door o.a. het kinderprogramma De Verrekijker, dat vaak filmpjes toonde waarbij men bij een kijkje achter de schermen kon zien hoe een artikel in de massafabricage tot stand kwam. De combinatie mens en machine heeft de wereld sterk veranderd. Zo ook hier bij DAF.

Auto´s zien we in grote getalen om ons heen en zijn een belangrijk onderdeel van de wereld geworden. Dit heeft geleid tot Kunstwerk De Burgh, dat een ode is aan de Daffodil de enige auto met een pienter pookje èn ooit…….. made in Eindhoven Holland!

Iets waar men trots op is, toont men graag. Het liefst imposant. Daf medewerkers zijn ook trots op wat men daar in hun fabriek aan de Geldropseweg toch allemaal maar maakt. Ik heb, als eerbetoon aan DAF, ervoor gekozen om auto´s nu eens op een mooie manier in het straatbeeld in te passen.

Het Kunstwerk De Burgh bestaat uit een tweetal gebogen vormen die staan voor de twee bruggen over de Jan van Eyckgracht met daarop waar het ooit om begon, namelijk twee gestileerde DAFjes. De twee kleuren refereren aan de twee kleuren waaruit een Daffodil is opgebouwd (Engels voor narcis).

Het kunstwerk wordt in de zomer van 2024 door burgemeester Jeroen Dijsselbloem van Eindhoven onthuld en dan wordt ook de door de omwonenden gekozen naam bekend gemaakt

 

‹ overzicht werk