KUNSTWERK JUBILEUM 65 JAAR BURGHPLAN

Ruim 65 jaar geleden begon de productie van de Daffodil, het wagentje met het pientere pookje bij de DAF fabriek aan de Geldropseweg in Eindhoven. Daarvoor waren mensen nodig om deze wagens daadwerkelijk te maken en zo werden er nabij de fabriek huizen gebouwd die de naam kregen van wijk Burghplan.

Nu 65 jaar later is vanuit de S.B.O.B., de buurtvereniging, een initiatief gestart om dit jubileum middels een kunstwerk te bekronen.

Ik heb de opdracht gekregen om daarvoor iets te bedenken en ook de locatie mede te bepalen. Als snel ben ik uitgekomen om daadwerkelijk de fameuze Dafjes als uitgangspunt te nemen. Deze typische auto´s gecombineerd met de vorm van de bruggen over de nabijgelegen Jan van Eyckgracht zijn de basis voor het kunstwerk.

In maart gaan de werkzaamheden op de locatie aan de Sint Petrus Canisiuslaan Eindhoven voor de Beppino Sarto basisschool van start door het plaatsen van twee stalen frames met als afmetingen 3 x 5 meter. Daarover wordt spuitbeton aangebracht en vervolgens geschilderd in de kleuren van een narcis ( Daffodil is Engels voor narcis namelijk).

Gezien het vrolijke karakter van het kunstwerk sluit het goed aan bij de belevingswereld van kinderen.

Verwachte opleverdatum voorjaar 2023.

‹ overzicht werk